0

Vejce bez prasklin

Během vaření vajec se občas může stát, že vajíčka popraskají a bílek se dere ven. Zvláště to platí, pokud vejce vaříš zprudka a při pohybu v hrnci, se skořápky poškozují. Aby vejce při vaření nepraskla a bílek nevytekl do vody, do vařící vody spolu s vejcem přidej i lžičku soli. I když skořápka praskne, bílek bude stále držet pohromadě.
Tipy a triky YouCook: Vejce bez prasklin
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Druhy rýže
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
načítání dalších tipů a triků