0

Vejce bez prasklin

Během vaření vajec se občas může stát, že vajíčka popraskají a bílek se dere ven. Zvláště to platí, pokud vejce vaříš zprudka a při pohybu v hrnci, se skořápky poškozují. Aby vejce při vaření nepraskla a bílek nevytekl do vody, do vařící vody spolu s vejcem přidej i lžičku soli. I když skořápka praskne, bílek bude stále držet pohromadě.
Tipy a triky YouCook: Vejce bez prasklin
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Druhy rýže
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
načítání dalších tipů a triků