Lehce stravitelné maso světle růžové barvy s jemnou vláknitou strukturou a nepatrným obsahem tuku se hojně využívá pro dietní zpracování a dětské stravování. Telecí maso je jemné, má příjemnou chuť a vůni po mléce. Nejjakostnější je maso z telat o hmotnosti okolo 70 kg.
Lehká příloha k masu v podobě štěrbáku se slaninou a dressingem z balsamica.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Balkánská pomazánka
Ideální pro fanoušky slaného sýru z jihu.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zelňačka
Polévka, která nasytí a s trochou chilli zvedne ze židle.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pečená kuřecí stehna na bramborách
Jednoduchej gábl bez extra námahy pro hladové krky.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí špízy se slaninou
Takový malinkatý, ale vyladěný špízky na doma.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jahody s cukrem
Stará dobrá klasika hlavně dětmi oblíbená.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Treska v hořčičné omáčce
Zdravá treska připlouvá s originální omáčkou.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čočková polévka s krutony
Tradiční polévka pro fanoušky nadýmání.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hovězí vývar
Poctivý a silný hovězí vývar jako polévka nebo také jako základ pro řadu receptů, jako jsou polévky nebo omáčky. Bez něj se v kuchyni jen těžko obejdete.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí rajčatové těstoviny
Taková italská klasika z pánve, kterou si zamiluješ pro chuť i rychlost přípravy.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mrkvový salát
Sladká klasika, kterou děti milují, ale hodí se i k mnoha pečeným masům.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí s brokolicí
Báječně vyvážené jídlo skvělé k večeři.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.