0

Krájení masa

Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku. Stačí maso krájet lehce povolené po vyndání z mrazáku. Pokud máš maso čerstvé a dostatek času i před touto přípravou maso dej zamrazit. Nepřijdeš o čerstvost a výrazně to ulehčí práci. Pro krájení tenkých a stejně silných plátků je to v podstatě nezbytnost. Ostrý nůž je ovšem samozřejmostí.
Tipy a triky YouCook: Krájení masa
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
načítání dalších tipů a triků