0

Krájení masa

Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku. Stačí maso krájet lehce povolené po vyndání z mrazáku. Pokud máš maso čerstvé a dostatek času i před touto přípravou maso dej zamrazit. Nepřijdeš o čerstvost a výrazně to ulehčí práci. Pro krájení tenkých a stejně silných plátků je to v podstatě nezbytnost. Ostrý nůž je ovšem samozřejmostí.
Tipy a triky YouCook: Krájení masa
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Druhy rýže
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
načítání dalších tipů a triků