0

Krájení masa

Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku. Stačí maso krájet lehce povolené po vyndání z mrazáku. Pokud máš maso čerstvé a dostatek času i před touto přípravou maso dej zamrazit. Nepřijdeš o čerstvost a výrazně to ulehčí práci. Pro krájení tenkých a stejně silných plátků je to v podstatě nezbytnost. Ostrý nůž je ovšem samozřejmostí.
Tipy a triky YouCook: Krájení masa
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Druhy rýže
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
načítání dalších tipů a triků