0

Dlouhé těstoviny

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky – pohankové, kukuřičné nebo rýžové. Níže se vysvětleny základní druhy základních dlouhých těstovin.
Tipy a triky You Cook: Přehled dlouhých těstovin

Spaghettini jsou velmi tenké špagety vhodné k řídkým i hustým omáčkám. Spaghetti jsou klasické špagety vhodné k řídkým i hustým omáčkám. Bucatini jsou duté špagety vhodné k řídkým i hustým omáčkám. Linguine jsou placaté špagety vhodné k hustým omáčkám. Tagliatelle jsou široké nudle, užší než fettuccine a jsou vhodné k hustým omáčkám.

Fettuccine jsou široké nudle, širší než tagliatelle, ale užší než pappardelle, jsou vhodné k hustým omáčkám. Pappardelle jsou asi 1 cm široké nudle, širší než fettuccine a jsou vhodné k hustým omáčkám. Lasagne jsou nejkratší z výše uvedených těstovin, ale nejširší (asi 8 cm × 17 cm) a jsou vhodné na zapékání.

Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Druhy rýže
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
načítání dalších tipů a triků