0

Dlouhé těstoviny

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky – pohankové, kukuřičné nebo rýžové. Níže se vysvětleny základní druhy základních dlouhých těstovin.
Tipy a triky You Cook: Přehled dlouhých těstovin

Spaghettini jsou velmi tenké špagety vhodné k řídkým i hustým omáčkám. Spaghetti jsou klasické špagety vhodné k řídkým i hustým omáčkám. Bucatini jsou duté špagety vhodné k řídkým i hustým omáčkám. Linguine jsou placaté špagety vhodné k hustým omáčkám. Tagliatelle jsou široké nudle, užší než fettuccine a jsou vhodné k hustým omáčkám.

Fettuccine jsou široké nudle, širší než tagliatelle, ale užší než pappardelle, jsou vhodné k hustým omáčkám. Pappardelle jsou asi 1 cm široké nudle, širší než fettuccine a jsou vhodné k hustým omáčkám. Lasagne jsou nejkratší z výše uvedených těstovin, ale nejširší (asi 8 cm × 17 cm) a jsou vhodné na zapékání.

Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Druhy rýže
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
načítání dalších tipů a triků