0

Test čerstvosti vajíček

Máš v lednici vajíčka a nejsi si úplně jisti jejich čerstvostí? Ponoř je do misky s vodou. Vejce, která klesnou ke dnu, jsou v pořádku. Ta, která plavou by měla raději rychle odplavat z tvojí kuchyně.
Tipy a triky YouCook: Test čerstvosti vajec
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
načítání dalších tipů a triků