0

Šťáva z citrusů

Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíš a provoníš své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat, pak zbytečně korá. Stačí do něj udělat špejlí pár děr. Zmáčknutím získáš šťávu a citron následně zbytečně nevysychá. A lépe to vypadá. Navíc pro více šťávy z citrónů a pomerančů stačí vložit citrusy na 15 vteřin do mikrovlnky.
Tipy a triky YouCook: Šťáva z citrusů
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
načítání dalších tipů a triků