0

Sous Vide

Pokud si i ty chceš pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušej přípravu sous vide. Tato metoda funguje na bázi vaření při nízké teplotě ve vakuu. Nestane se tak, že by jsi jídlo připálil nebo rozvařil a jeho příprava nezabere skoro žádný čas. Příprava jídla metodou sous vide navíc probíhá téměř bez tuku například pomocí dnes již běžně dostupných ponorných hrnců.
Tipy a triky YouCook: Metoda vaření Sous Vide
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
načítání dalších tipů a triků