0

Krátké těstoviny

Krátké těstoviny se svým původem v půvabné Itálii a jejich přehled pro lepší orientaci najdeš níže.
Tipy a triky You Cook: Přehled krátkých těstovin

Fusilli jsou vřetena vhodná k hustým omáčkám. Penne jsou širší rourky se zkosenými konci, které se hodí k hustým omáčkám. Farfalle mají tvar motýlků jinak řečeno mašliček a jsou vhodné jak k řídkým, tak k hustým omáčkám. Rigatoni jsou širší rourky s rovnými konci, nazývají se také maccheroni a jsou vhodné k hustým omáčkám nebo k zapékání.

Cavatappi jsou duté makaróny, které jsou ve tvaru spirály a hodí se spíše k hustým omáčkám. Rotelle mají tvar kola od vozu a hodí se k hustým omáčkám. Chifferini jsou krátké, do obloučku zahnuté makaróny. U nás jim říkáme kolínka a jsou vhodné k hustým omáčkám a k zapékání. Pipe rigate jsou duté zahnuté těstoviny podobné šnečí ulitě, na jedné straně otevřené a na druhé zploštělé a jsou vhodné k hustým omáčkám.

Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Druhy rýže
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
načítání dalších tipů a triků