0

Krátké těstoviny

Krátké těstoviny se svým původem v půvabné Itálii a jejich přehled pro lepší orientaci najdeš níže.
Tipy a triky You Cook: Přehled krátkých těstovin

Fusilli jsou vřetena vhodná k hustým omáčkám. Penne jsou širší rourky se zkosenými konci, které se hodí k hustým omáčkám. Farfalle mají tvar motýlků jinak řečeno mašliček a jsou vhodné jak k řídkým, tak k hustým omáčkám. Rigatoni jsou širší rourky s rovnými konci, nazývají se také maccheroni a jsou vhodné k hustým omáčkám nebo k zapékání.

Cavatappi jsou duté makaróny, které jsou ve tvaru spirály a hodí se spíše k hustým omáčkám. Rotelle mají tvar kola od vozu a hodí se k hustým omáčkám. Chifferini jsou krátké, do obloučku zahnuté makaróny. U nás jim říkáme kolínka a jsou vhodné k hustým omáčkám a k zapékání. Pipe rigate jsou duté zahnuté těstoviny podobné šnečí ulitě, na jedné straně otevřené a na druhé zploštělé a jsou vhodné k hustým omáčkám.

Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
načítání dalších tipů a triků