0

Krátké těstoviny

Krátké těstoviny se svým původem v půvabné Itálii a jejich přehled pro lepší orientaci najdeš níže.
Tipy a triky You Cook: Přehled krátkých těstovin

Fusilli jsou vřetena vhodná k hustým omáčkám. Penne jsou širší rourky se zkosenými konci, které se hodí k hustým omáčkám. Farfalle mají tvar motýlků jinak řečeno mašliček a jsou vhodné jak k řídkým, tak k hustým omáčkám. Rigatoni jsou širší rourky s rovnými konci, nazývají se také maccheroni a jsou vhodné k hustým omáčkám nebo k zapékání.

Cavatappi jsou duté makaróny, které jsou ve tvaru spirály a hodí se spíše k hustým omáčkám. Rotelle mají tvar kola od vozu a hodí se k hustým omáčkám. Chifferini jsou krátké, do obloučku zahnuté makaróny. U nás jim říkáme kolínka a jsou vhodné k hustým omáčkám a k zapékání. Pipe rigate jsou duté zahnuté těstoviny podobné šnečí ulitě, na jedné straně otevřené a na druhé zploštělé a jsou vhodné k hustým omáčkám.

Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Druhy rýže
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
načítání dalších tipů a triků