0

Krájení nití

Už naše babičky používaly ke krájení a porcování nit. Krájely s ní na plátky knedlíky a používaly ji i k proříznutí perníku, dortových korpusů nebo buchet z kulaté formy. Krájení nití je ostřejší a přímější, než si myslíš.
Tipy a triky YouCook: Skořápky v jídle
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Druhy rýže
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
načítání dalších tipů a triků