0

Krájení nití

Už naše babičky používaly ke krájení a porcování nit. Krájely s ní na plátky knedlíky a používaly ji i k proříznutí perníku, dortových korpusů nebo buchet z kulaté formy. Krájení nití je ostřejší a přímější, než si myslíš.
Tipy a triky YouCook: Skořápky v jídle
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Druhy rýže
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
načítání dalších tipů a triků