0

Krájení nití

Už naše babičky používaly ke krájení a porcování nit. Krájely s ní na plátky knedlíky a používaly ji i k proříznutí perníku, dortových korpusů nebo buchet z kulaté formy. Krájení nití je ostřejší a přímější, než si myslíš.
Tipy a triky YouCook: Skořápky v jídle
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Druhy rýže
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
načítání dalších tipů a triků