0

Jednoduché obalování

Řízky se běžně obalují v trojobalu, ale neméně skvělé jsou i v dvojobalu. Hladkou mouku rozmíchej s vejcem, až vytvoříte řídkou kaši. Zde je ale pečlivé rozmíchání důležité. Nezapomeň osolit. Řízek obal v těstíčku a pak ve strouhance a hurá do olejové lázně. Kromě ušetření mytí jedné misky je velká výhoda také v možnosti uskladnění těstíčka v lednici. Těstíčko je tak v podstatě stále připravené k dalšímu využití. Tento způsob obalování je samozřejmě využitelný i u dalších smažených pokrmů.
Recept YouCook Smažený kapr
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
načítání dalších tipů a triků