0

Jednoduché obalování

Řízky se běžně obalují v trojobalu, ale neméně skvělé jsou i v dvojobalu. Hladkou mouku rozmíchej s vejcem, až vytvoříte řídkou kaši. Zde je ale pečlivé rozmíchání důležité. Nezapomeň osolit. Řízek obal v těstíčku a pak ve strouhance a hurá do olejové lázně. Kromě ušetření mytí jedné misky je velká výhoda také v možnosti uskladnění těstíčka v lednici. Těstíčko je tak v podstatě stále připravené k dalšímu využití. Tento způsob obalování je samozřejmě využitelný i u dalších smažených pokrmů.
Recept YouCook Smažený kapr
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
načítání dalších tipů a triků