0

Jedlá soda

Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Vařená či blanšírovaná zelenina rychle ztrácí svou barvu a na talíři pak nevypadá pěkně. Když do vody přidáš lžičku jedlé sody, zelenina si uchová svou zářivou barvu. Suché luštěniny (čočka, hrách, fazole) se musí dlouho vařit, aby byly měkké. Když do vroucí vody přidáš trochu jedlé sody, slupka dříve změkne a luštěniny budou stravitelnější. Jedlá soda ti pomůže i jednodušeji oloupat vařená vejce. Stačí, když do vody na vaření přidáš lžičku jedlé sody. Zápach v lednici pořeší také miska s jednou sodou (v lednici).
Tipy a triky You Cook: Jedlá soda
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
načítání dalších tipů a triků