0

Jedlá soda

Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Vařená či blanšírovaná zelenina rychle ztrácí svou barvu a na talíři pak nevypadá pěkně. Když do vody přidáš lžičku jedlé sody, zelenina si uchová svou zářivou barvu. Suché luštěniny (čočka, hrách, fazole) se musí dlouho vařit, aby byly měkké. Když do vroucí vody přidáš trochu jedlé sody, slupka dříve změkne a luštěniny budou stravitelnější. Jedlá soda ti pomůže i jednodušeji oloupat vařená vejce. Stačí, když do vody na vaření přidáš lžičku jedlé sody. Zápach v lednici pořeší také miska s jednou sodou (v lednici).
Tipy a triky You Cook: Jedlá soda
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Druhy rýže
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
načítání dalších tipů a triků