0

Vaření květáku

Květák vždy vkládej do vroucí lžičkou soli osolené vody. Pokud chceš jeho chuť ještě více zvýraznit, přidej ke květáku opláchnuté květákové listy, které po uvaření splní svoji historickou funkci a můžeš je vyhodit. Pokud chceš, aby květák zůstal i po uvaření krásně bílý, přidej do vařícího se květáku trochu mléka. Pokud si květák připravuješ pro pozdější sterilizaci nebo zamražení pro období, kdy stojí raketu, přidej do vody při vaření lžíci octa nebo citrónové šťávy.
Kuchařský tip jak správně uvařit květák
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Druhy rýže
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
načítání dalších tipů a triků