0

Vaření květáku

Květák vždy vkládej do vroucí lžičkou soli osolené vody. Pokud chceš jeho chuť ještě více zvýraznit, přidej ke květáku opláchnuté květákové listy, které po uvaření splní svoji historickou funkci a můžeš je vyhodit. Pokud chceš, aby květák zůstal i po uvaření krásně bílý, přidej do vařícího se květáku trochu mléka. Pokud si květák připravuješ pro pozdější sterilizaci nebo zamražení pro období, kdy stojí raketu, přidej do vody při vaření lžíci octa nebo citrónové šťávy.
Kuchařský tip jak správně uvařit květák
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Druhy rýže
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
načítání dalších tipů a triků