0

Vaření květáku

Květák vždy vkládej do vroucí lžičkou soli osolené vody. Pokud chceš jeho chuť ještě více zvýraznit, přidej ke květáku opláchnuté květákové listy, které po uvaření splní svoji historickou funkci a můžeš je vyhodit. Pokud chceš, aby květák zůstal i po uvaření krásně bílý, přidej do vařícího se květáku trochu mléka. Pokud si květák připravuješ pro pozdější sterilizaci nebo zamražení pro období, kdy stojí raketu, přidej do vody při vaření lžíci octa nebo citrónové šťávy.
Kuchařský tip jak správně uvařit květák
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Druhy rýže
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
načítání dalších tipů a triků