0

Vaření květáku

Květák vždy vkládej do vroucí lžičkou soli osolené vody. Pokud chceš jeho chuť ještě více zvýraznit, přidej ke květáku opláchnuté květákové listy, které po uvaření splní svoji historickou funkci a můžeš je vyhodit. Pokud chceš, aby květák zůstal i po uvaření krásně bílý, přidej do vařícího se květáku trochu mléka. Pokud si květák připravuješ pro pozdější sterilizaci nebo zamražení pro období, kdy stojí raketu, přidej do vody při vaření lžíci octa nebo citrónové šťávy.
Kuchařský tip jak správně uvařit květák
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
načítání dalších tipů a triků