0

Váhy bez váhy

Občas narazíte na údaj v gramech a co teď, když třeba váhu nemáte nebo je zrovna vybitá. I naše recepty, zejména ty jednodušší, jsou pro lepší a jednodušší orientaci uváděné ve lžičkách, lžících nebo třeba šálcích. U dezertů a obecně sladkých pokrmů je mnohdy kladen důraz na přesné dávkování, tam tedy bývá uvedeno množství v gramech nebo ml.
Tipy a triky YouCook: Váhy bez váhy

Zde jsou některé váhy bez váhy: tak například jedna kávová lžička je zhruba 4 g soli nebo 5 g cukru. Mírně navršená polévková lžíce je asi 15 g mouky, 10 g strouhanky, 20 g cukru krystal nebo 20 g soli. Zarovnaná polévková lžíce jeasi 10 g oleje, 15 g vody, smetany nebo mléka a asi 20 g tvarohu. Kousek másla zhruba velikosti malého vejce je asi 50 g (pětinka běžného 250g balení).

Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
načítání dalších tipů a triků