0

Váhy bez váhy

Občas narazíte na údaj v gramech a co teď, když třeba váhu nemáte nebo je zrovna vybitá. I naše recepty, zejména ty jednodušší, jsou pro lepší a jednodušší orientaci uváděné ve lžičkách, lžících nebo třeba šálcích. U dezertů a obecně sladkých pokrmů je mnohdy kladen důraz na přesné dávkování, tam tedy bývá uvedeno množství v gramech nebo ml.
Tipy a triky YouCook: Váhy bez váhy

Zde jsou některé váhy bez váhy: tak například jedna kávová lžička je zhruba 4 g soli nebo 5 g cukru. Mírně navršená polévková lžíce je asi 15 g mouky, 10 g strouhanky, 20 g cukru krystal nebo 20 g soli. Zarovnaná polévková lžíce jeasi 10 g oleje, 15 g vody, smetany nebo mléka a asi 20 g tvarohu. Kousek másla zhruba velikosti malého vejce je asi 50 g (pětinka běžného 250g balení).

Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Druhy rýže
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
načítání dalších tipů a triků