0

Správné solení

Správné solení je potřeba nejen na začátku vaření, ale i v jeho průběhu nebo na konci. Na začátku vaření se sůl dobře spojí s jídlem a zvýrazní jeho chuť. Solit doporučujeme ale i v průběhu vaření, jak postupně přidáváš jednotlivé suroviny. Pokud přisolíš po špetce během celého procesu, výsledek bude dost lepší. Solit je nejlepší vždy špetkami mezi prsty.
Tipy a triky YouCook: Správné solení
Druhy rýže
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
načítání dalších tipů a triků