0

Správné solení

Správné solení je potřeba nejen na začátku vaření, ale i v jeho průběhu nebo na konci. Na začátku vaření se sůl dobře spojí s jídlem a zvýrazní jeho chuť. Solit doporučujeme ale i v průběhu vaření, jak postupně přidáváš jednotlivé suroviny. Pokud přisolíš po špetce během celého procesu, výsledek bude dost lepší. Solit je nejlepší vždy špetkami mezi prsty.
Tipy a triky YouCook: Správné solení
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
načítání dalších tipů a triků