0

Skořápka v jídle

Stalo se ti, že při rozklepnutí vajíčka skončil v nádobě také kousek skořápky? Prstem ho sice vyjmeš, ale skořápka po bílku klouže a je to o psychické zdraví a to po ránu při přípravě například míchaných vajíček není vůbec zdravé. Přitom stačí si prst namočit a je po problému. Další možností je použít polovinu skořápky z rozklepnutého vejce. Je tenká a ostrá a dobře se prořízne bílkem.
Tipy a triky YouCook: Skořápky v jídle
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Druhy rýže
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
načítání dalších tipů a triků