0

Skořápka v jídle

Stalo se ti, že při rozklepnutí vajíčka skončil v nádobě také kousek skořápky? Prstem ho sice vyjmeš, ale skořápka po bílku klouže a je to o psychické zdraví a to po ránu při přípravě například míchaných vajíček není vůbec zdravé. Přitom stačí si prst namočit a je po problému. Další možností je použít polovinu skořápky z rozklepnutého vejce. Je tenká a ostrá a dobře se prořízne bílkem.
Tipy a triky YouCook: Skořápky v jídle
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Druhy rýže
načítání dalších tipů a triků