0

Přesolená polévka

Starý trik našich babiček spočívá v syrové bramboře. Pokud oloupanou syrovou bramboru v polévce zhruba 10 minut povaříš, stáhneš slanost polévky. Můžeš použít i kousek chleba, ten je ale složitější z polévky vytáhnout. Vývar můžeš zachránit také bílkem, který pomůže od přemíry soli a navíc vývar hezky pročistí, jak je uvedeno v jiném triku na této stránce.
Tipy a triky YouCook: Přesolená polévka
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Druhy rýže
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
načítání dalších tipů a triků