0

Polévkové těstoviny

Do polévek můžete přidat některé zmenšené verze běžných těstovin, jejiž přehled nalezneš níže.
Tipy a triky You Cook: Přehled polévkových a ostatních těstovin

Anellini jsou malé prstýnky, Farfalline jsou malé mašličky nebo Conchigliette, což jsou malé mušličky. Existují ale i těstoviny vysloveně určené do polévek. Orzo jsou těstoviny ve tvaru rýže, Stelline jsou malé hvězdičky nebo těstovinové písmenka Alfabetti, které děti milují.

Mezi zvláštní druhy těstovin, které se nevaří, patří Cous cous pocházející ze severní Afriky. Používá se buď do polévek, nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Dnes už celkem známé Gnocchi jsou malé knedlíčky z pšeničné mouky a brambor. Některé publikace uvádějí, že se ani nejedná o těstoviny, jiné je mezi těstovinami uvádějí. Jsou vhodné k hustým omáčkám jak už bylo řečeno v legendárním filmu Pelíšky.

Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
načítání dalších tipů a triků