0

Polévkové těstoviny

Do polévek můžete přidat některé zmenšené verze běžných těstovin, jejiž přehled nalezneš níže.
Tipy a triky You Cook: Přehled polévkových a ostatních těstovin

Anellini jsou malé prstýnky, Farfalline jsou malé mašličky nebo Conchigliette, což jsou malé mušličky. Existují ale i těstoviny vysloveně určené do polévek. Orzo jsou těstoviny ve tvaru rýže, Stelline jsou malé hvězdičky nebo těstovinové písmenka Alfabetti, které děti milují.

Mezi zvláštní druhy těstovin, které se nevaří, patří Cous cous pocházející ze severní Afriky. Používá se buď do polévek, nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Dnes už celkem známé Gnocchi jsou malé knedlíčky z pšeničné mouky a brambor. Některé publikace uvádějí, že se ani nejedná o těstoviny, jiné je mezi těstovinami uvádějí. Jsou vhodné k hustým omáčkám jak už bylo řečeno v legendárním filmu Pelíšky.

Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Druhy rýže
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
načítání dalších tipů a triků