0

Polévkové těstoviny

Do polévek můžete přidat některé zmenšené verze běžných těstovin, jejiž přehled nalezneš níže.
Tipy a triky You Cook: Přehled polévkových a ostatních těstovin

Anellini jsou malé prstýnky, Farfalline jsou malé mašličky nebo Conchigliette, což jsou malé mušličky. Existují ale i těstoviny vysloveně určené do polévek. Orzo jsou těstoviny ve tvaru rýže, Stelline jsou malé hvězdičky nebo těstovinové písmenka Alfabetti, které děti milují.

Mezi zvláštní druhy těstovin, které se nevaří, patří Cous cous pocházející ze severní Afriky. Používá se buď do polévek, nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Dnes už celkem známé Gnocchi jsou malé knedlíčky z pšeničné mouky a brambor. Některé publikace uvádějí, že se ani nejedná o těstoviny, jiné je mezi těstovinami uvádějí. Jsou vhodné k hustým omáčkám jak už bylo řečeno v legendárním filmu Pelíšky.

Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Druhy rýže
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
načítání dalších tipů a triků