0

Polévkové těstoviny

Do polévek můžete přidat některé zmenšené verze běžných těstovin, jejiž přehled nalezneš níže.
Tipy a triky You Cook: Přehled polévkových a ostatních těstovin

Anellini jsou malé prstýnky, Farfalline jsou malé mašličky nebo Conchigliette, což jsou malé mušličky. Existují ale i těstoviny vysloveně určené do polévek. Orzo jsou těstoviny ve tvaru rýže, Stelline jsou malé hvězdičky nebo těstovinové písmenka Alfabetti, které děti milují.

Mezi zvláštní druhy těstovin, které se nevaří, patří Cous cous pocházející ze severní Afriky. Používá se buď do polévek, nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Dnes už celkem známé Gnocchi jsou malé knedlíčky z pšeničné mouky a brambor. Některé publikace uvádějí, že se ani nejedná o těstoviny, jiné je mezi těstovinami uvádějí. Jsou vhodné k hustým omáčkám jak už bylo řečeno v legendárním filmu Pelíšky.

Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Druhy rýže
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
načítání dalších tipů a triků