0

Loupání česneku

Nejrychleji a nejefektivněji oloupeš česnek tak, jak to dělají profesionálové. Na stroužek polož nůž plochou stranou čepele, zatlač a trochu ho podrť. Slupku pak na tvrdém konci nařízneš a snadno stáhneš. Pokud vložíš stroužek česneku do vroucí vody, lze česnek už po chvíli snadno ze slupky vyloupnout, když na něj zlehka zatlačíš. Pomoci může i ohřátí v mikrovlnce nebo opražení česneku na pánvi. Po pár vteřinách nahřívání se slupka odloupne sama. Pokud přidáváš česnek například do bramboráku a nechceš ho krkat půl dne, zbav česnek zeleného středu.
Tipy a triky YouCook: Jednoduché loupání česneku
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
načítání dalších tipů a triků