0

Loupání česneku

Nejrychleji a nejefektivněji oloupeš česnek tak, jak to dělají profesionálové. Na stroužek polož nůž plochou stranou čepele, zatlač a trochu ho podrť. Slupku pak na tvrdém konci nařízneš a snadno stáhneš. Pokud vložíš stroužek česneku do vroucí vody, lze česnek už po chvíli snadno ze slupky vyloupnout, když na něj zlehka zatlačíš. Pomoci může i ohřátí v mikrovlnce nebo opražení česneku na pánvi. Po pár vteřinách nahřívání se slupka odloupne sama. Pokud přidáváš česnek například do bramboráku a nechceš ho krkat půl dne, zbav česnek zeleného středu.
Tipy a triky YouCook: Jednoduché loupání česneku
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
načítání dalších tipů a triků