0

Křehké hovězí

Co takhle hovězí maso křehké jako z asijské kuchyně? Když hovězímu moc nevěříš, že z něj bude luxusní steak, stačí jednoduchý trik. Plátky hovězího zlehka rovnoměrně posypej jedlou sodou z obou stran a nech půl hodiny odstát. Pak sodu spláchni vodou, maso pořádně vysuš a připrav ho na minutku.
Trik YouCook na křehké hovězí maso
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Druhy rýže
načítání dalších tipů a triků