0

Cibule vs. předsmažená cibulka

V našich receptech velmi často využíváme přesmažené cibulky. Jaký je rozdíl cibule vs. předsmažená cibulka? A proč ji tak rádi používáme? Důvod je jednoduchý. Předsmažená cibulka jednoznačně šetří čas, práci, nervy a peníze za elektrickou energii.
Tipy a triky You Cook: Cibule nebo přesmažená cibulka

S předsmaženou cibulkou odpadá loupání a krájení cibule, smažení na pánvi, ale především čas, po který musíte mít puštěný ten drahou energii žeroucí sporák. Pořízením smažené cibulky ušetříte minimálně 10 minut na každém receptu, kde je základem cibule. Ušetříte za olej, za mytí. Zkrátka i při ceně kolem 50 korun za 250 g předsmažené cibulky je jasné, co je lepší.

Nemluvě o tom, že je okamžitě k dispozici a vy se tak můžete soustředit na vaření, na správnou chuť a nezabývat se zdlouhavou a zbytečnou námahou. Jak už to bývá i u předsmažené cibulky najdeme rozdíly v kvalitě. Dokonce některá je dost cítit rybím tukem. Mezi mnoha osvědčenými je třeba i výhodné velké balení jednoho nábytkářského řetezce. Pokud jí nechcete kupovat a chcete mít tu vlastní, recept na smaženou vídeňskou cibulku naleznete zde.

Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Druhy rýže
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
načítání dalších tipů a triků