0

Cibule vs. předsmažená cibulka

V našich receptech velmi často využíváme přesmažené cibulky. Jaký je rozdíl cibule vs. předsmažená cibulka? A proč ji tak rádi používáme? Důvod je jednoduchý. Předsmažená cibulka jednoznačně šetří čas, práci, nervy a peníze za elektrickou energii.
Tipy a triky You Cook: Cibule nebo přesmažená cibulka

S předsmaženou cibulkou odpadá loupání a krájení cibule, smažení na pánvi, ale především čas, po který musíte mít puštěný ten drahou energii žeroucí sporák. Pořízením smažené cibulky ušetříte minimálně 10 minut na každém receptu, kde je základem cibule. Ušetříte za olej, za mytí. Zkrátka i při ceně kolem 50 korun za 250 g předsmažené cibulky je jasné, co je lepší.

Nemluvě o tom, že je okamžitě k dispozici a vy se tak můžete soustředit na vaření, na správnou chuť a nezabývat se zdlouhavou a zbytečnou námahou. Jak už to bývá i u předsmažené cibulky najdeme rozdíly v kvalitě. Dokonce některá je dost cítit rybím tukem. Mezi mnoha osvědčenými je třeba i výhodné velké balení jednoho nábytkářského řetezce. Pokud jí nechcete kupovat a chcete mít tu vlastní, recept na smaženou vídeňskou cibulku naleznete zde.

Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Druhy rýže
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
načítání dalších tipů a triků