0

Zakalený vývar

Zakalil se ti při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? Nevěš hlavu. Do vývaru při mírném vaření vmíchej od žloutku oddělený vaječný bílek a nech vývar mírně přejít varem. Můžeš použít i sníh z bílku. Obecně platí, že čím jemnější je bílek, tím lépe na sebe váže sraženinu. Po chvilce stačí vývar přecedit přes kuchyňské plátno a sražený bílek s navázanými nečistotami je pryč.
Kuřecí vývar YouCook
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Tapenáda
Nejčastěji ve formě pasty z jižních surovin.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Druhy rýže
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
načítání dalších tipů a triků