0

Zakalený vývar

Zakalil se ti při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? Nevěš hlavu. Do vývaru při mírném vaření vmíchej od žloutku oddělený vaječný bílek a nech vývar mírně přejít varem. Můžeš použít i sníh z bílku. Obecně platí, že čím jemnější je bílek, tím lépe na sebe váže sraženinu. Po chvilce stačí vývar přecedit přes kuchyňské plátno a sražený bílek s navázanými nečistotami je pryč.
Kuřecí vývar YouCook
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Druhy rýže
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
načítání dalších tipů a triků