0

Zakalený vývar

Zakalil se ti při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? Nevěš hlavu. Do vývaru při mírném vaření vmíchej od žloutku oddělený vaječný bílek a nech vývar mírně přejít varem. Můžeš použít i sníh z bílku. Obecně platí, že čím jemnější je bílek, tím lépe na sebe váže sraženinu. Po chvilce stačí vývar přecedit přes kuchyňské plátno a sražený bílek s navázanými nečistotami je pryč.
Kuřecí vývar YouCook
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Druhy rýže
Dlouhé těstoviny
Jednoduchý přehled dlouhých těstovin dle italských a českých názvů.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Polévkové těstoviny
Jednoduchý přehled polévkových a ostatních těstovin včetně jejich využití.
Loupání brambor bez námahy
Loupání brambor je otravná disciplína. Brambory ale nemusíte pracně loupat.
načítání dalších tipů a triků