0

Jak nepřipálit mléko

Existuje několik triků, jak bezpečně nepřipálit mléko. Vždy platí, že mléko vždy ohřívej pozvolna a během ohřívání pečlivě míchej a neodcházej.
Trik YouCook jak nepřipálit mléko

Další způsoby bezpečného ohřátí mléka:
1) Hrnec, ve kterém budeš mléko ohřívat, před nalitím mléka pečlivě vytři kouskem másla.
2) Hrnec před nalitím mléka vypláchni studenou vodou a asi 2 lžíce vody v hrnci nech.
3) Mléko ohřívej v hrnci se silným dnem nebo v teflonové nádobě.
4) Použij dva hrnce vložené do sebe – do vnějšího nalij vodu, do vnitřního mléko.

Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Krájení masa
Běžné i velmi tenké plátky masa se krájí rychle a stejnoměrně pomocí jednoduchého triku.
Cibule vs. předsmažená cibulka
Zkrať si výrazně čas u plotny a ušetři peníze za energii.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Vejce bez prasklin
Během vaření vajec se občas stane, že vajíčka popraskají a bílek se pak dere ven. Při tom se tomu dá jednoduše předejít.
Krátké těstoviny
Vyznáte se v rozdělení krátkých těstovin? Je jich opravdu hodně.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Jedlá soda
Malý zázrak v kuchyni se jmenuje jedlá soda. Díky ní nám vařená zelenina nevybledne, luštěniny se rychleji uvaří a vejce se snáz oloupou.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
načítání dalších tipů a triků