0

Jak nepřipálit mléko

Existuje několik triků, jak bezpečně nepřipálit mléko. Vždy platí, že mléko vždy ohřívej pozvolna a během ohřívání pečlivě míchej a neodcházej.
Trik YouCook jak nepřipálit mléko

Další způsoby bezpečného ohřátí mléka:
1) Hrnec, ve kterém budeš mléko ohřívat, před nalitím mléka pečlivě vytři kouskem másla.
2) Hrnec před nalitím mléka vypláchni studenou vodou a asi 2 lžíce vody v hrnci nech.
3) Mléko ohřívej v hrnci se silným dnem nebo v teflonové nádobě.
4) Použij dva hrnce vložené do sebe – do vnějšího nalij vodu, do vnitřního mléko.

Vaření květáku
Pár jednoduchých triků, jak správně uvařit květák.
Zakalený vývar
Zakalil se Vám při vaření hovězí nebo kuřecí vývar? No problem.
Sraženiny v omáčce
Hrudky v omáčce se smetanou nebo v polévce Vám jednoduše rozpustí prášek do pečiva.
Váhy bez váhy
U nás gramy nenajdete, ale kdyby přeci jen, kolik je množství větší než malé.
Krájení nití
Zapomeňte na nože. Efektivní krájení našich babiček je stále nepřekonáno.
Loupání česneku
Nejrychleji a nejefektivněji oloupete česnek tak, jak to dělají profesionálové.
Sous Vide
Pokud si i vy chcete pochutnat na vždy čerstvém, dokonalém jídle, které si zachová svůj tvar, barvu i živiny, vyzkoušejte přípravu sous vide.
Test čerstvosti vajíček
Je libo pulce nebo vejce?
Připálená omáčka
I připálená omáčka se dá vyřešit jinak, než vylitím do záchodu.
Skořápka v jídle
Skořápka klouže a klouže, co? Jednoduchý trik tiušetří psychické problémy.
Přesolená polévka
Upadla Vám slánka do polévky? Starý trik našich babiček Vám pomůže.
Křehké hovězí
Jednoduchý fígl, jak se vyhnout žvýkavé podrážce.
Jednoduché obalování
Řízky a vše obalované ve zrychlené a neméně chutné formě.
Jak nepřipálit mléko
Vypadá to jako velký problém, přitom triky je naprosto jednoduchý.
Neodpadávající strouhanka
Asi všichni známe, jak působí strouhanka odpadlá o řízku. Dá se tomu ale jednoduše vyhnout.
Šťáva z citrusů
Pro pár kapek z citrónu, které jsou součástí mnoha receptů a kterými dochutíte a provoníme své jídlo, není třeba citron krájet a mačkat.
Krájení zeleniny
Krájejte zeleninu jako mazáci kuchyně. Nejenom, že bude jídlo lépe vypadat, ale bude také lépe chutnat.
Správné solení
Jak správně solit, aby byl požadovaný výsledek stopro zaručen?
načítání dalších tipů a triků