přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Žloutkový krém začni ohřátím mléka. Pár triků, jak ho nepřipálit zjistíš ➡️. Do hrnce nalij mléko a přiveď k varu.
Těsně před vzkypěním přidej rum. Během zahřívání mléka rozmíchej v míse cukr, 6 žloutků, kukuřičný škrob a vanilku.
Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalévej asi hrnek horkého mléka tenkým proudem za stálého míchání do vaječné směsi. Ohřátou směs vajec vlij zpět do horkého mléka v hrnci.
Zahřívej a intenzivně šlehej, dokud vše nezhoustne. Sejmi z plotny a po malých kouscích vmíchej máslo.
Přelij do mísy a povrch ihned zakryj potravinovou fólií. Ujisti se, že se fólie dotýká celého povrchu a zabrání se tím tvorbě škraloupu.
Nech vychladnout na pokojovou teplotu a následně několik hodin v lednici, dokud nebude krém plně vychlazený.