přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Maso očisti, omyj, osuš a prošpikuj polovinou slaniny pokrájené na proužky. Nakrájej cibuli nadrobno.
Maso osol, opepři a v hrnci na rozpáleném oleji osmaž na sádle dohněda zprudka ze všech stran. Maso vyjmi a ve výpeku osmaž dozlatova cibuli. Přidej mouku a usmaž tmavší jíšku.
Přidej hořčici a zalij 600 ml hovězího vývaru připraveným krátkým převařením hovězího bujónu. Vrať zpět maso a pod poklicí podus doměkka.
V průběhu dušení kontroluj stav vody a případně dále dolévej vývarem. V rendlíku osmahni na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidej nakrájené okurky a krátce restuj.
Měkké maso vyjmi, nakrájej na jednotlivé porce a šťávu z masa přeceď přes jemné sítko do rendlíku se špekem a okurkou. Krátce povař a dochuť dle potřeby solí.
Na závěr lehce zjemni lžící másla. Znojemská hovězí pečeně je luxusní s následujícími přílohami a snoubí se s následujícími polévkami.