přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Mraženou zeleninu pod svíčkovou (proužky), půl pórku nakrájeného na hrubší půlkolečka a jeden celý stroužek česneku orestuj v kastrolu na 3 lžících másla se lžící oleje. Zvlášť v rendlíku si připrav litr zeleninového bujónu, který získáš krátkým převařením kostky zeleninového bujónu.
Přidej nové koření a menší bobkový list. Jakmile zelenina zavoní, zasypej ji vrchovatou lžící hladké mouky. Počkej až mouka zpění, zalej ji zeleninovým bujónem a metličkou rozmíchej. Pozvolna vař 15 minut. Poté dohusti tmavou jíškou do požadované hustoty a dobře vše promíchej.
Přidej smetanu na vaření a ještě asi tak 5 minut povař. Dochutíme solí, špetkou cukru a sypkým polévkovým kořením. Pro výraznější chuť můžeš přidat bílý pepř a pár kapek citrónu. Zelenou petrželku můžeš přidat jako dozdobení až při servírování, můžeš přidat i osmažené krutony.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.