přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Troubu předehřej na 180° C. Česnek oloupej a nakrájej ho na tenké plátky a dej s máslem do středního kastrolu na střední ohřev. Až se máslo rozpustí, vmíchej mouku. Až se utvoří kašička, postupně přidávej mléko a stále šlehej metličkou, dokud nevznikne krásně hladká omáčka.
Přidej rozkrájenou brokolici a zlehka povař asi 20 minut, nebo dokud nebude brokolice měkká a nezačne se rozpadat. Pak ji rozmačkej nebo rozmixujte ponorným mixérem. Nastrouhej k tomu polovinu čedaru, osol a opepři dle chuti.
Na růžičky nakrájený květák rozlož do pekáčku, přelij brokolicovým bešamelem a navrch nastrouhej zbylý čedar. Strouhanku v malé misce promíchej s tymiánem a mandlemi, přimíchej trochu olivového oleje, špetku soli a pepře a rovnoměrně polej květák s omáčkou. Peč asi jednu hodinu, zkrátka dozlatova.