přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Brambory oškrábej a nakrájej na plátky asi půl centimetru silné, stejně jako všechnu ostatní zeleninu, cuketu není třeba loupat. Z rajčat vyřízni případná tvrdá místa pod stopkou. Olejem vymaž pekáček a na dno pokládej brambory, které osol. Na brambory skládej cuketu, papriky, cibuli na kolečka a rajčata okořeněná bazalkou nebo provensálským kořením a trochu opepři.
Na vrch dej opět vrstvu brambor, opět osol, posypej drceným kmínem a pokud máš, tak i suchými bylinkami. Můžeš samozřejmě použít i čerstvé bylinky. Zaklop víkem nebo poklicí a peč v troubě na 220 °C, dokud nejsou brambory měkké.
Během pečení si rozšlehej vejce, lehce osol, zašlehej lžičku krupice nebo hrubé mouky, vaječná hmota se tak zpevní. Směsí polej už takřka upečené měkké brambory a navrch polož plátky tvrdého sýra nebo posypej sýrem nastrouhaným, krátce zapeč, aby se nám sýr rozpustil.