přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Záhorácký závitek je taková klasika retro kuchyně. Sterilované bílé zelí uvař doměkka, během vaření přidej cukr. Maso nakrájej na větší plátky, naklepej, osol a opepři. Na pánvi si osmaž kostičky slaniny a promíchej s uvařeným zelím.
Směs rozděl do středu každého plátku a zabal jako španělského ptáčka, omotej kuchyňskou nití. Do rozehřátého kastrolu se sádlem vlož dvě cibuli nakrájené na jemné nudličky a osmaž.
Jakmile cibule zezlátne, zalej ji půl litrem zeleninového vývaru připraveného krátkým převařením zeleninového bujónu, přidej celý pepř a do připraveného základu naskládej závitky těsně vedle sebe.
Zalej zbytkem bujónu, až jsou téměř potopené a dej do trouby. Peč na 200 ℃ přikryté pod pokličkou nebo alobalem 20 minut a 25 minut bez zakrytí. Hotové závitky vyndej a rozřízni na půl.
Šťávu zahusti tmavou jíškou do požadované konzistence, krátce provař a proceď na upečené závitky. Záhorácký závitek je skvělý s mnoha bramborovými přílohami, některé z nich najdeš níže.