0

Vysočinské zelí

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

brambory
cibule
mouka hladká
olej / tuk
pepř mletý
rajčatový protlak
smetana 12%
uzený bok
zelí kysané

půl kila vařených brambor, 400 g uzeného bůčku, 2 lžíce sádla, 650 g kysaného zelí, cibule, lžíce rajčatového protlaku, šálek 12% smetany, lžíce hladké mouky a špetka mletého pepře

400 g uzeného bůčku, 650 g kysaného zelí, střední cibule
čas u plotny
75 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
hrnec a pekáček
cena porce
22
počet porcí
6 porcí
hodnocení
originální

Brambory uvař ve slupce a nech vychladnout, stejně jako uzený bůček, který také uvař a nech vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahni na sádle a podus na ní do poloměkka na délku lžíce pokrájené kysané zelí, které ochuť rajčatovým protlakem a solí.

Zapékací misku nebo pekáček vymasti, na dno urovnej plátky oloupaných vařených brambor a na ně navrstvi připravené zelí. Navrch rozlož bůček na plátky nebo na kostičky a povrch zalij smetanou, kterou zahusti moukou. Zapeč v troubě cca 15 minut na 180 ℃. Vysočinské zelí je skvělé k masům i k mnoha jiným přílohám.

Recept YouCook Kuře ala kachna
Ověřený recept YouCook
Kuře ala kachna
Šťavnatá laskomina se slaninou pod kůžičkou.

4

Recept YouCook Smažené noky
Recept do práce
Smažené noky
Jednoduchá pecka z pánve za pár minut.

2

Recept YouCook Karlovarský knedlík
Recept do práce
Karlovarský knedlík
Skvělý knedlík z karlovarského kraje ze starých rohlíků.

6

Recept YouCook Bramborové knedlíky
Recept do práce
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky jako slavnostní příloha nebo součást eintopfu co dům dal.

5

Recept YouCook Vepřová pečínka
Recept do práce
Vepřová pečínka
Pro všechny ty stejky by se nemělo zapomínat na starou dobrou pečínku.

6

Recept YouCook Rychlý houskový knedlík z hrnku
Recept do práce
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.

7

načítání dalších receptů