přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Fleky uvař v mírně osolené vodě do stavu al dente (na skus, lehce nedovařené), vytáhni z vody, zceď je a propláchni studenou vodou. Na pánvi s rozehřátým olejem usmaž na menší kostičky pokrájenou vybranou uzeninu dokud nechytne barvu. Doporučené jsou kvalitní oloupané špekáčky, anglická slanina nebo uzená plec či krkovice).
Poté přidej nahrubo nakrájené větší nebo dvě menší cibule a opékej, až cibule zesklovatí. V připraveném pekáči vše důkladne promíchej, duchuť solí a pepřem a vlož na 20 minut do trouby vyhřáté na 150 ℃. V mezičase rozklepni 6 vajec, rozmíchej je, přidej smetanu, najemno posekanou pažitku nebo jarní cibulku) na jemno a poctivě rozšlehej metličkou.
Pekáč vyndej z trouby a rovnoměrně zalej připravenými vejci se šlehačkou. Vrať zpět do trouby rozehřáté na 180 ℃ na minimálně 20 minut, pokud chceš zapečené více do zlatova, přidej 15-20 minut pečení. Podávej s kyselými okurkami nebo nakládanou červenou řepou. Vychlazené fleky můžeš osmažit na malém množství tuku na pánvi, tak jsou skvělé.