0

Vídeňský řízek

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

máslo přepuštěné
mouka hladká
pepř mletý
strouhanka
sůl
telecí kýta
vejce

600 g telecí kýty, 2 lžičky soli, půl lžičky mletého pepře, 3 vejce, hrnek hladké mouky, hrnek strouhanky, a balení přepuštěného másla

čas u plotny
42 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
misky, palička, pánev
cena porce
84 Kč
počet porcí
4 porce
hodnocení
lahůdka

Pokud máš maso v celku, nakrájej ho na 2 cm plátky, které prořízni, ale nedořízni v půlce výška a rozlož jako knihu. Řízky rozlož na prkénko, odstraň případnou kůži a naklepej přes folii na sílu 4 mm. Pravý vídeňák by měl být přes celý talíř. Po obou stranách je osol a opepři. Do mělkých talířů si připrav hladkou mouku a strouhanku, do hlubokého vejce rozšlehaná s půl lžičkou soli a špetkou pepře.

Následně řízky z obou stran obal v mouce a poté je namoč v rozšlehaném vejci. Nakonec obal ve strouhance a hřbetem vidličky strouhanku jemně přitlač, ať je osmažená strouhanka na řízku pěkně nadýchaná. Na velké pánvi rozpusť dostatečné množství přepuštěného másla, aby v něm řízky hezky plavaly. Můžeš také využít kombinaci oleje s přepuštěným nebo normálním máslem.

Řízky vkládej do tuku, až když je tak horký, že při vhození několika drobků nebo malého kousku másla zasyčí. Smaž z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Otáčej je kuchyňskými kleštěmi nebo obracečkou, určitě je nepropichuj vidličkou. Po usmažení řízky vyjmi a nech okapat přebytečný olej, či jemně osuš kuchyňským papírem. Při podávání ozdob plátkem citronu.

energie celkem ∽ 4210 kcal
bílkoviny
∽ 196,0 g
tuky
∽ 278,0 g
sacharidy
∽ 144,0 g
z toho cukry
∽ 3,5 g
energie porce ∽ 1052 kcal
bílkoviny
∽ 49,0 g
tuky
∽ 69,5 g
sacharidy
∽ 36,0 g
z toho cukry
∽ 0,9 g
Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Rychlé špagety s rajčatovou omáčkou
Rychlé špagety s rajčatovou omáčkou
Paráda pro capartíky, která vždycky funguje.

12

Recept YouCook Valašská kyselica
Valašská kyselica
Luxusní polívec od ogarů z Valašska.

14

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Vepřové na houbách
Vepřové na houbách
Stará dobrá klasika pro milovníky čerstvých hub.

8

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Nepečený piškotový dort
Nepečený piškotový dort
Jednoduchá mňamina za pár chvil.

5

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Vepřové teriyaki
Vepřové teriyaki se zázvorem
Parádní asijská záležitost sypaná sezamem.

9

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Kuřecí perkelt
Kuřecí perkelt
Maďarská klasika v kuřecím podání.

9

Recept na levné jídlo
Recept YouCook Pošírované vejce na avokádu
Pošírované vejce na avokádu
Vychytaná snídaně plná energie.

8

Recept YouCook Telecí medajlonky s javorovým sirupem a hruškami
Telecí medajlonky s javorovým sirupem a hruškami
Parádní medajle se sladkým nádechem

12

Recept YouCook Hospodská tatarská omáčka
Hospodská tatarská omáčka
Zapomenutá tatarka všech hospod lahůdkových let devadesátých.

7

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Kuřecí sekaná
Kuřecí sekaná
Rozsekaná pipi aneb vše dobré pěkně pečené dohromady.

10

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Vajíčkový salát
Vajíčkový salát
Kalorická bomba za pár minut na sílu po celý den.

6

Recept na levné jídlo
YouCook recept Švestkový džem
Švestkový džem
Alkoholem políbený džem epochální chuti.

2

Recepty YouCook Smaženky
Smaženky
Stálice našich lahůdkářství a zastávek.

11

Recept do práce
Recept YouCook Kyjevský kuřecí řízek
Kyjevský kuřecí řízek
Parádní lahůdková řízková rolka s vůní másla.

8

Recept YouCook Bylinkové máslo
Bylinkové máslo
Ideální záležitost nejenom na gril.

5

Recept YouCook Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Pravý Wienner Schnitzel tradičně přes celý talíř.

7

Recept do práce
Recept YouCook Vepřový řízek
Vepřový řízek
Klasika všech klasik na každotýdenní neděli.

7

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Kyjevský vepřový řízek
Kyjevský vepřový řízek
Originál kyjevský kotlet s máslovým pokladem.

8

načítání dalších receptů