přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Pokud máš maso v celku, nakrájej ho na 2 cm plátky, které prořízni, ale nedořízni v půlce výška a rozlož jako knihu. Řízky rozlož na prkénko, odstraň případnou kůži a naklepej přes folii na sílu 4 mm. Pravý vídeňák by měl být přes celý talíř. Po obou stranách je osol a opepři. Do mělkých talířů si připrav hladkou mouku a strouhanku, do hlubokého vejce rozšlehaná s půl lžičkou soli a špetkou pepře.
Následně řízky z obou stran obal v mouce a poté je namoč v rozšlehaném vejci. Nakonec obal ve strouhance a hřbetem vidličky strouhanku jemně přitlač, ať je osmažená strouhanka na řízku pěkně nadýchaná. Na velké pánvi rozpusť dostatečné množství přepuštěného másla, aby v něm řízky hezky plavaly. Můžeš také využít kombinaci oleje s přepuštěným nebo normálním máslem.
Řízky vkládej do tuku, až když je tak horký, že při vhození několika drobků nebo malého kousku másla zasyčí. Smaž z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Otáčej je kuchyňskými kleštěmi nebo obracečkou, určitě je nepropichuj vidličkou. Po usmažení řízky vyjmi a nech okapat přebytečný olej, či jemně osuš kuchyňským papírem. Při podávání ozdob plátkem citronu.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.