přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Odděl žloutky od bílků. Rozinky na chvíli namoč do teplé vody nebo rumu, aby změkly. Žloutky vyšlehej mixérem s mlékem, moukou a špetkou soli do hladkého těsta. Z bílků si zvlášť ušlehej pevný sníh a ten pak opatrně vmíchej do těsta, aby zůstalo nadýchané. Přidej rozinky bez nálevu a zapracuj do těsta.
Na větší pánvi rozehřej máslo. Nalej na něj těsto zhruba do výšky jednoho až dvou centimetrů a nech ho na středním ohřevu ztuhnout a zezlátnout. Jakmile je spodní strana upečená, rozděl palačinku na několik částí a ty obrať, aby se opekly i z druhé strany. Když je vše dozlatova, natrhej palačinku na menší kousky přímo na pánvi nebo použij dvě vidličky. Pokud jsi fanoušek lehce připáleného, ještě chvilku nech palačinku na pánvi.
Hotový Kaiserschmarrn posypej moučkovým cukrem a podávej ještě teplý ideálně v kombinaci se švestkami v podobě kompotu nebo nakládaných švestek. Můžeš využít třeba i sirup nebo jiné ovocné zavařeniny.