přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Vepřovou plec rozkrájíme ne větší kostky a řádně osolíme. Do pekáče dáme 3 nakrájené cibule na hrubo a 4 stroužky česneku. Maso vložíme do připraveného pekáče přidáme lžičku kmínu a 10 kuliček celého pepře, zalijeme vodou (cca 2 cm) a vložíme do vyhřáté trouby na 200 ℃. Pečeme zhruba hodinu a půl, průběžně maso kontrolujeme, občas promícháme a případně opět dolejeme vodou. Po upečení dáme pekáč na sporák, dolejeme trochu vody a mírně zahustíme výpek tmavou jíškou. Nakonec přidáme dva větší nastrouhané stroužky česneku, podle potřeby dosolíme a vše krátce povaříme po dobu asi 5 min. Maso by mělo být téměř ponořené ve výpeku. Pokud chcete hladký výpek, maso po upečení vyjměte z pekáče a po zahuštění sceďte výpek přes jemný cedník do kastrolu a přidejte upečené vrabce.