přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Vepřovou plec rozkrájej ne větší kostky a řádně osol. Do pekáče dej nahrubo pokrájenou cibuli a 4 stroužky česneku. Maso vlož do připraveného pekáče, přidej lžičku kmínu a 10 kuliček celého pepře. Vše zalej vodou (cca 2 cm) a vlož do troouby vyhřáté na 200 ℃.
Peč zhruba hodinu a půl, průběžně maso kontroluj, občas promíchej a případně opět dolej vodou. Po upečení dej pekáč na sporák, dolej trochu vody a mírně zahusti výpek tmavou jíškou. Nakonec přidej dva větší nastrouhané stroužky česneku, podle potřeby dosol a vše krátce povař po dobu asi 5 min.
Maso by mělo být téměř ponořené ve výpeku. Pokud chceš hladký výpek, maso po upečení vyjmi z pekáče a po zahuštění sceď výpek přes jemný cedník do kastrolu a přidej vrabce.