přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Ve velkém kastrolu osmaž na rozpáleném sádle cibuli nakrájenou na kostičky dohněda. Smaž pomalu na mírném ohni, netřeba spěchat. V mezičase očisti maso a nakrájej ho na větší kostky.
Maso přidej k orestované cibuli a smaž, až se lehce opeče dozlatova. Přisyp kmín a mletou papriku a krátce zarestuj, paprika se nesmí spálit, stačí když se hezky rozvoní. Přidej vývar vytvořený z vody krátce převařené s masovým bujónem, aby bylo maso téměř ponořené.
Přidej sůl, celý pepř, nové koření, bobkové listy, prolisovaný česnek, rajský protlak a řádně zamíchej. Přiveď k varu a na mírném ohřevu dus asi hodinu pod pokličkou, případně dolévej vývarem do výšky masa.
Až bude maso měkké, guláš zahusti moukou rozmíchanou dohladka v troše studené vody. Směs zašlehej do guláše metličkou, aby se nevytvořily hrudky.
Případně můžeš zahustit strouhaným chlebem nebo strouhanou bramborou. Nech ještě asi 15 minut dusit a přidej promnutou majoránku, aby se vepřový guláš krásně provoněl.