přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Vepřový eintopf je plný dobrot, ale báječně vyladěný. Houby dej namočit do vody a brambory uvař v mírně slané vodě ve slupce. Maso nakrájej na větší kostky, osol, opepři a pořádně osmahni na rozpáleném oleji.
Přidej předsmaženou cibulku, nové koření, bobkový list a zalej litrem zeleninového bujónu, který si připravíš krátkým převařením vody s jednou kostkou zeleninového bujónu.
Vař do měkka asi 20 minut a opatrně zahusti tmavou jíškou. Přesuň maso do hrnce, přidej houby a uvařené brambory nakrájené na větší kostky. Vše povař asi 5 minut. Na závěr přidej na větší kostky nakrájenou jednu červenou papriku a kyselé okurky.
Dochuť solí, pepřem, pár kapek worcesteru a lžíci másla. Pro výraznější chuť můžeš přidat trochu chilli. Eintopf s vůní po houbách by měl být přiměřeně hustý, maso a brambory zcela měkké, paprika křupavá a s příjemně nakyslou případně trochu ostřejší chutí.