přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Vepřovou panenku opláchneme, odstraníme přebytečné blány po obvodu, osušíme utěrkou a nakrájíme na více než centrimetr silné plátky. Jednotlivé plátky mírně rozklepeme a po obou stranách opepříme. Plátky smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách, po osmažení plátky vyjmeme, dáme stranou a ve stejné pánvi za stálého míchání smažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Pokud se cibulka malinko připálí, podlejeme dvěma lžícemi teplé vody, barva se sjednotí. Po usmažení cibule přidáme očištěné na půlměsíčkové plátky pokrájené žampiony a krátce orestujeme. Žampiony se nakonec výrazně změnší, můžeme přidat i větší množství, než 250 g, záleží na našich preferencích. Cibuli s vodou zalejeme asi půl litrem vody a zlehka vaříme i spolu s masem ca 20 minut, vodu případně doléváme, aby jsme měli dostatek omáčky. Na závěr můžeme přidat lžíci tmavé jíšky pro zahuštění na požadovanou konzistenci.