přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Vepřovou panenku opláchni, odstraň přebytečné blány po obvodu, osuš utěrkou a nakrájej na více než centimetr silné plátky.
Jednotlivé plátky mírně rozklepej a po obou stranách opepři. Plátky smaž na rozpáleném oleji po obou stranách, po osmažení plátky vyjmi a dej stranou.
Ve stejné pánvi za stálého míchání smaž nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Pokud se cibulka malinko připálí, podlej ji dvěma lžícemi teplé vody, barva se sjednotí.
Po usmažení cibule přidej očištěné a na půlměsíčky pokrájené žampiony a krátce orestuj. Žampiony se nakonec výrazně změnší, můžeš tak klidně přidat i větší množství.
Cibuli s vodou zalej asi půl litrem vody, přidej zeleninové dochucovadlo a zlehka vař i spolu s masem asi 20 minut. Vodu případně dolévej, aby byl dostatek omáčky.
Na závěr přidej tmavou jíšku pro zahuštění na požadovanou konzistenci (pokud je třeba) a pár kapek tekutého koření. Dochutit můžeš i solí dle potřeby.