přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Z avokáda vyjmi pomocí lžíce dužinu ze slupky a odstraň pecku. Dužinu z avokáda vidličkou rozmačkej z misky. Přidej nasekanou pažitku, lžičku citrónové šťávy a špetku soli.
Promíchej vidličkou dohladka. Střední hrnec naplň do třetiny vodou a přidej ocet. Vodu přiveď na pokraj varu, kdy voda lehce bublá. Do vody přidej špetku soli.
Každé vejce rozklepni do malé misky nebo můžeš použít naběračku. Těsně nad hladinou vejce spusť do vody a nech 3 minuty vařit na mírném ohřevu.
Děrovanou lžící nebo naběračkou na špagety vyjmi vejce z vody. Během vaření si připrav holandskou omáčku. Na mírném ohřevu si v rendlíku rozpusť máslo. Do misky nebo nádoby k ponornému mixéru dej 2 žloutky, citrónovou šťávu, 2 lžičky teplé vody, špetku soli a špetku pepře.
Směs krátce promixuj, následně tenkým pramínkem během mixování přilévej rozpuštěné máslo a párkrát omáčku projeď mixérem, omáčka tak zhoustne a malinko zesvětlá.
Při podávání na každou část pečiva (například opražené půlky kaiserek) namaž avokádo, polož pošírované vejce a zlej lžící omáčky. Ozdobit můžeš bylinkami dle chuti.