přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do hrnce vložíme hovězí maso, kořenovou zeleninu, tři mrkve, dvě petržele a čtvrtku většího celeru. Přidáme dvě neloupané cibule, dva stroužky česneku, tři kuličky nového koření a 10 kuliček celého pepře. Mírně osolíme. Vše zalijeme vodou tak, aby byla 3 cm na obsahem hrnce. Rychle zavaříme po dobu ca 1 minuty a snížíme teplotu tak, aby se voda jen lehce vařila. V průběhu vaření stahujeme nečistoty z povrchu a okrajů malým sítkem a doléváme horkou vodou do původní hladiny. Měkké maso vyjmeme a necháme před podáváním na 10 minut odpočinout. Maso krájíme zásadně přes vlákno na silnější plátky. Podáváme s různými druhy omáček nebo zeleniny, výborné je i samostatně s ostrou dijonskou hořčicí a chlebem. Vývar můžeme použit na přípravu polévek nebo jako bujón na zalití omáček.