přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do hrnce vlož omyté hovězí maso, mrkev, petržel a čtvrtku většího celeru. Přidej neoloupanou cibuli (pouze odkroj bubáky), oloupaný česnek, nové koření a celý pepř. Vše osol a zalej vodou tak, aby byla 3 cm na obsahem hrnce.
Rychle zavař po dobu ca 1 minuty a sníž teplotu tak, aby voda po stranách hrnce jen lehce perlila. V průběhu vaření stahuj nečistoty z povrchu a okrajů jemným sítkem a dolévej horkou vodou do původní hladiny. Měkké maso vyjmi a nech před podáváním na 10 minut odpočinout.
Maso krájej zásadně přes vlákno na silnější plátky. Podávej s různými druhy omáček nebo zeleniny, výborné je i samostatně s ostrou dijonskou hořčicí a chlebem. Vývar můžeš použit na přípravu polévek nebo jako hovězí bujón na zalití omáček.