přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Pokud nemáš brambory vařené ve slupce, uvař je v osolené vodě a nech je vychladnout. V mezičase dej do většího hrnce zelí s uzeným kolenem, bobkovým listem a novým kořením a vař hodinu na stření ohřev asi hodinu.
V rendlíku na másle lehce osmaž nakrájenou cibuli, přidej hladkou mouku a za stálého míchání připrav světlou jíšku. Po hodině vaření zelí vyjmi maso, pokrájej na kousky velikosti lžíce a vyhoď koření. Uvařené a vychladlé brambory oloupej a nakrájej na malé kostičky.
Klobásu nakrájej také na kostičky a vše vrať k zelí. Na středním ohřevu nech vše lehce probublat a za stálého míchání přidej jíšku. Pořádně ji rozmíchej. Dochuť rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem, solí a cukrem. Nech krátce povařit, promíchej, dochuť dle potřeby a na závěr přidej smetanu. Pořádně promíchej, ale už nevař.