přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Ukrajinský boršč je trochu náročnější, ale stojí to za to. Větší kuřecí stehno opláchni a dej vařit do ca 4 litrů mírně osolené vody s jednou oloupanou cibulí vcelku a novým kořením. V mezičase si oloupej brambory a mrkev. Mrkev nastrouhej nahrubo, brambory nakrájej na menší kostičky. Nakládanou řepu vcelku nastrouhej taktéž nahrubo. Na dvou lžících oleje usmaž nadrobno nakrájenou druhou cibuli dozlatova.
Přidej řepu, restuj 5 minut a následně přidej rajčatový protlak, lžíci cukru a lehce orestuj. Cibuli z kuřecího vývaru spolu s kuřetem vyjmi a dej stranou, naopak do vývaru dej vařit brambory. V mezičase si oloupej 4 stroužky česneku, které si naškrábej. Ve chvíli, kdy jsou brambory měkké, cibuli s řepou vlož do hrnce včetně omastku a důkladně promíchej. Stále pozvolna vař.
Kuřecí maso nakrájej na menší kousky, hlávkové zelí nakrájej na velmi jemné nudličky. Maso, zelí a mrkev a česnek přidej do polévky a vař, dokud není vše měkké. Na závěr dochuť třemi menšími bobkovými listy, které před tím na jedné straně krátce opal zapalovačem a okamžitě vhoď do polévky. Dochuť také solí nebo pepřem dle preferencí. Podávej se lžící zakysané smetany. Boršč je mnohem lepší druhý den, kdy se chutě ingrediencí polévky dokonale spojí.