přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nejdřív si připraví BBQ omáčku. V rendlíku rozehřej olej, vsyp najemno nakrájenou cibuli a za stálého míchání restuj. K lehce zahnědlé cibuli po cca 3–4 minutách přidej česnek a restuj další cca minutu, česnek by neměl zhnědnout. Přidej ostatní ingredience a na mírnějším plameni nechej pomalu probublávat za občasného míchání zhruba 20-30 minut, dokud se omáčka nezredukuje (nezhoustne). Použij hned, nebo po vychladnutí můžeš uchovat v lednici ideálně v uzavřené nádobě.
A jdeme na maso. Troubu rozehřej na 220 ℃. Maso umyj pod studenou vodou, důkladně osuš a pořádně ho rukama promasíruj připravenou BBQ omáčkou. Připrav si pekáč aby se do něj vešlo maso na pohodindu. Do pekáče rozlož alobal tak, aby se do něj dalo zabalit celé maso, které na něj rovnou polož a dej do rozpálené trouby zatáhnout na cca 45 minut. Že je maso zatažené poznáš, že je navrchu pěkně zahnědlé.
V tuhle chvíli maso vytáhni, teplotu v troubě sniž na 125 ℃. Maso pořádně zabal do alobalu ve kterém se maso zatahovalo, vlož zpět do trouby a pomalu peč tak 7 hodin. Pokud jsi fajnšmekr a máš doma teploměr na vaření tak maso by mělo mít cca 90 ℃.
Po cca 7 hodinách maso vyndej z trouby, rozbal, výpek slij do misky vedle a dej stranou. Troubu mezitím rozpal na 250 ℃. Až bude trouba rozehřátá, vlož do ní maso na 15-20 minut, aby bylo krásně křupavé.
Po vyndání z trouby zase zabal do alobalu a nech zhruba 10 minut odpočívat. Maso tak bude šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř. Poté maso natrhej vidličkou po vláknech a servíruj s BBQ omáčkou jak samotné tak například do burgeru, tortilly nebo k opečeným nokům.