0

Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

bobkový list
česnek
cibule
cukr třtinový
hořčice dijónská
ocet jablečný
olej / tuk
paprika mletá
pepř mletý
rajčata konzervovaná
rajčatový protlak
sirup javorový
sůl
vepřová plec
worcester

2 kila vepřového ramínka (plecka), na BBQ omáčku: 2 lžíce oleje, balení pasírovaných konzervovaných rajčat, půl hrnku jablečného octa, třetinku hrnku javorového sirupu, 2 lžíce třtinového cukru, malé balení rajčatového protlaku, čtvrt hrnku worcesterové omáčky, lžíce mleté uzené papriky, půl lžičky čerstvě drceného pepře, půl lžičky soli, střední cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 bobkové listy a chilli papričky

čas u plotny
360 minut
náročnost
náročnější
nádobí
pekáč a miska
cena porce
55
počet porcí
8 porcí
hodnocení
skvělé jídlo

Nejdřív si připraví BBQ omáčku. V rendlíku rozehřej olej, vsyp najemno nakrájenou cibuli a za stálého míchání restuj. K lehce zahnědlé cibuli po cca 3–4 minutách přidej česnek a restuj další cca minutu, česnek by neměl zhnědnout. Přidej ostatní ingredience a na mírnějším plameni nechej pomalu probublávat za občasného míchání zhruba 20-30 minut, dokud se omáčka nezredukuje (nezhoustne). Použij hned, nebo po vychladnutí můžeš uchovat v lednici ideálně v uzavřené nádobě.

A jdeme na maso. Troubu rozehřej na 220 ℃. Maso umyj pod studenou vodou, důkladně osuš a pořádně ho rukama promasíruj připravenou BBQ omáčkou. Připrav si pekáč aby se do něj vešlo maso na pohodindu. Do pekáče rozlož alobal tak, aby se do něj dalo zabalit celé maso, které na něj rovnou polož a dej do rozpálené trouby zatáhnout na cca 45 minut. Že je maso zatažené poznáš, že je navrchu pěkně zahnědlé.

V tuhle chvíli maso vytáhni, teplotu v troubě sniž na 125 ℃. Maso pořádně zabal do alobalu ve kterém se maso zatahovalo, vlož zpět do trouby a pomalu peč tak 7 hodin. Pokud jsi fajnšmekr a máš doma teploměr na vaření tak maso by mělo mít cca 90 ℃.

Po cca 7 hodinách maso vyndej z trouby, rozbal, výpek slij do misky vedle a dej stranou. Troubu mezitím rozpal na 250 ℃. Až bude trouba rozehřátá, vlož do ní maso na 15-20 minut, aby bylo krásně křupavé.

Po vyndání z trouby zase zabal do alobalu a nech zhruba 10 minut odpočívat. Maso tak bude šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř. Poté maso natrhej vidličkou po vláknech a servíruj s BBQ omáčkou jak samotné tak například do burgeru, tortilly nebo k opečeným nokům.

Recept YouCook Bramborová kaše z mléka
Recept do práce
Bramborová kaše z mléka
Vyladěná verze klasické kaše.

4

Recept YouCook Bramborové stripsy
Recept do práce
Bramborové stripsy
Vynikající s různými omáčkami jen tak k večernímu leháru u telky.

8

Recept YouCook Bramboráčky
Ověřený recept YouCook
Bramboráčky
Stará dobrá klasika v malé verzi do ruky nebo větší verzi pro masovou směs.

9

Recept YouCook Pikantní libanonské brambory
Ověřený recept YouCook
Pikantní libanonské brambory
Blízkovýchodní skvělý recept na pečené pikantní brambory.

7

Recept YouCook Bramborová hranolky
Recept na levné jídlo
Bramborové hranolky
Skvělé domácí hranolky bez friťáku nadchnou nejenom děti.

3

Recept YouCook Bramborová kaše
Ověřený recept YouCook
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše, to je jídlo naše. A hlavně dětí.

5

načítání dalších receptů