přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Třešně omej, vypeckuj, dej do většího hrnce a rozmixuj tyčovým mixérem. Zasypej želírovacím cukrem poměru 2:1 (pozor, existují i 3:1, pak poměr uprav) a přiveď k varu. Vař asi 5 minut. Odeber případnou pěnu, ať nedělá neplechu ve sklenici. Po 5 minutách odeber kousek džemu na talířek a jestliže ztuhne, začnu džem ládovat do sklenic.
Sklenice a víčka vyčisti papírovým ubrouskem namočeným v lihu a důkladně vytři tak, že se nedotkneš ani vnitřku sklenice, ani víčka. Když nemáš líh, tak je prostě jenom pořádně vymej a vysuš. To je důležité pro trvanlivost džemu. Sklenice naplň po okraj, pořádně uzavři a otoč víčkem dolů na utěrku. Nech vychladnout. Skladuj ve tmě a v chladu.