přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do mísy prosejte hladkou mouku přes sítko, přidejte sůl a změklé máslo pokojové teploty. Máslo prsty zapracujte do mouky tak, aby v mouce nezůstaly velké hrudky. Do hotové hmoty udělejte uprostřed důlek, do kterého vlijte v druhé misce rozmíchané čerstvé droždí s 300 ml vlažné vody (umíchejte až do úplného rozpuštění droždí). Poctivě vypracujte jemné a hladké těsto promnutím všech ingrediencí. Těsto vyklopte z mísy a ještě na vále nebo volné ploše ručně pořádně prohněťte. Vraťte těsto do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svoji velikost. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejně velké části a z každé části vyválejte obdélník, který stočte do roličky, hrany zatočte směrem dolů. Obě formy na toastový chléb nebo biskupský chlebíček vymažte máslem a umístěte do nich roličky spojem dolů. Opět zakryjte potravinářskou fólií a opět nechte kynout do zdvojnásobení velikosti. Troubu předehřejte na 230 °C. Vykynuté těsto potřete prošlehaným vejcem a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 200 °C a pečte cca 20 minut dozlatova. Upečený chléb ihned vyklopte z formy a nechte vychladnout ideálně na mřížce, aby chladlo také odspodu.