přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Rozehřej wok nebo hlubokou pánev, přidej olej a až se rozehřeje, švihni tam kari pastu. Pořádně ji promíchej, ať se nefláká. Až se rozvoní, máš vyhráno.
Přilej půl plechovky kokosáku, zase pořádně promíchej, ať je to hezky pěkně krémový jak obláček na Bali.
Šoupni tam na větší kousky pokrájené maso, ať se pěkně zatáhne a nasákne tu zelenou thajskou parádu.
Zbytek kokosového mléka nalej jako šéf a přidej na kolečka pokrájenou jarní cibulku, na proužky pokrájenou papriku a nech to pár minut podusit. Ať je zelenina měkká, ale furt křupe – žádný bláto.
Dochuť smradlavou, ale skvělou rybí omáčkou, cukrem a šťávou z limetky. Ochutnávej a polaď to. Pokud je to trochu kyselý, přidej více cukru. Když to málo pálí, přidej kari, je to na tobě.
A na konec zelený bonus v podobě nasekaného čerstvého koriandru. přidat můžeš i kolečka chilli papriček, to už záleží, kolik hasičáků budou mít strávníci k dispozici.