přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Uvaříme tenké rýžové nudle dle návodu, po uvaření je scedíme a necháme stranou. V mezičase si nakrájíme kuřecí na plátky o síle asi půl centimetru. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme najemno. Připravíme si také litr kuřecího nebo zeleninového vývaru krátkým a lehkým převařením rozmíchaného kuřecího bujónu v litru vody. Po převaření bujónu nebo již hotového vývaru přidáme stonek citronové trávy, oloupaný a nahrubo nastrouhaný zázvor, dvě chilli papričky (třetí si necháme a dozdobení) a vaříme asi pět minut. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a kousky kuřete a ještě dalších pět minut vaříme. Do polévky přelijeme limetkovou nebo citronovou šťávu, kokosový krém a rybí omáčku a pět minut prohřívejte na mírnějším ohni. Na každý talíř navršte kopeček nudlí a ty zalijte horkou polévkou. Pokud máte nasekaný čerstvý koriandr, posypte jím stejně jako zbývající chilli papričkou celou porci před expedicí.