přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Uvař tenké rýžové nudle dle návodu, po uvaření je sceď a nech stranou. V mezičase si nakrájej kuřecí na plátky o síle asi půl centimetru.
Chilli papričky zbav semínek a nakrájej najemno. Připrav si také litr kuřecího nebo zeleninového vývaru krátkým a lehkým převařením rozmíchaného kuřecího bujónu v litru vody.
Po převaření bujónu nebo ohřátí již hotového vývaru přidej stonek citronové trávy, oloupaný a nahrubo nastrouhaný zázvor, dvě chilli papričky (třetí si nech a dozdobení) a vař asi pět minut.
Pak přidej na plátky nakrájené žampiony a kousky kuřete a ještě dalších pět minut povař. Do polévky přelij limetkovou nebo citronovou šťávu, kokosový krém a rybí omáčku a pět minut prohřívej na mírném ohřevu.
Na každý talíř navrš kopeček nudlí a ty zalij horkou polévkou. Pokud máš nasekaný čerstvý koriandr, posypej jím stejně jako zbývající chilli papričkou celou porci před expedicí.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.