přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Panenku nakrájej na centrimetrové nudličky. Na pánvi si rozehřej dvě lžíce oleje a zlehka orestuj na plátky nakrájený česnek. Po asi půl minutě česnek vyjmi z pánve, a vyhoď, svoji historickou povinnost provonět olej už splnil. Do pánve vlož panenku, restuj pár minut, posyp chilli kousky, řádně promíchej, podlej deckou vody a nech pár minut podusit. Přidej pokrájené žampiony a restuj zprudka 3 minuty a přidej smetanu. Už jen lehce provař a občas pořádně promíchej. V mezičase dej vařit mírně osolenou vodu ve větším hrnci. Do vroucí vody vlož tagliatelle a vař dle návodu do stavu al dente (asi 7 minut), po uvaření slej. Na každou porci těstovin přidej hrst rukoly, na ní připravenou směs s panenkou a můžeš posypat najemno nastrouhaným parmezánem. Tagliatelle s panenkou a žampiony jsou skvělé třeba s nějakým dobrým salátkem.