přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Brambory uvař ve slupce v osolené vodě, dokud po napíchnutí nožem po sklepnutí sami nesklouznou zpátky do hrnce. Nech je úplně vychladit a oloupej je. Ideální je si brambory připravit den předem.
Brambory nastrouhej do mísy nahrubo a ručně smíchej s vejci, hrubou moukou, krupicí a osol špetkou soli. Těsto musí být dokonalé vláčné. Rozkrájej těsto na stejné díly, do kterých vlož vždy 2 půlky vypeckovaných švestek a hezky je zabal.
Knedlíky vlož do lehce osolené vroucí vody a vař 10 - 15 minut. Poté, co knedlíky vyplavou nahoru, vař už jen asi 5 minut. Po vyjmutí knedlíky propíchni vidličkou, aby unikla pára. Skvělé jsou s mákem a polité v rendlíku rozpuštěným máslem nebo třeba strouhankou opraženou na pánvi se stejným množstvím cukru.