přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Květák rozeber na růžičky a vlož do hrnce s osolenou a okmínovanou vroucí vodou a nech chvilku povařit. Nevař ho dlouho, aby nebyl úplně měkký, stačí když bude lehce chroupat, při obalování se pak nerozpadne.
Uvařený květák sceď a nech vychladit. Vychladlý květák obal klasicky v trojobale, tedy nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Do vajec můžeš přidat třeba špetku muškátového květu nebo mletého pepře.
Takto obalený květák smaž v dostatečném množství rozpáleného oleje. Když nemáš friťák, použij rendlík, smaž po menších množstvích zato více ponořený. Usmažený květák nech odkapat na papírovém ubrousku nebo házej usmažené kousky do trouby roztočené na 80 ℃.