přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Starší housky nebo rohlíky nakrájej na malé kostičky, kraje rohlíků odřízni a vyhoď. Vlož do mísy a zalij vodou, aby byly všechny rohlíky ponořené a nech nasáknout vodu po dobu asi 10 minut. Následně vodu slij a pečivo vyždímej. Mleté vepřové maso vlož do druhé mísy, osol, opepři a přisyp mletou sladkou papriku. Přilij trochu studené vody a rukama promíchej do mírné kašovité hmotu.
Přidej vyždímané pečivo a znovu promíchej, masová směs by měla zůstat chladná, jinak vepřové pustilo tuk, nemíchej tedy příliš dlouho. Do rozehřáté pánve přidej po stejných třetinách máslo, sádlo a olej. Mokrýma rukama odebírej z masové směsi pravidelné porce, vytvaruj 1 cm vysoké a placaté placičky zhruba o velikosti dlaně. Smaž z obou stran asi 4 minuty.
Pokud si nejsi jist ochucením, usmaž si před tím malý kousek, ochutnej a případně dochuť. Před podáváním můžeš pomazat z jedné strany tenkou vrstvou plnotučné hořčice a pokládat kroužky syrové cibule. Smažené vepřenky jsou skvělé s chlebem nebo třeba s bramborovými přílohami a salátky.