přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Kuřecí prsa nařezej na jedné straně prsou našikmo v obou směrech a vytvoř centimetrové mřížky a hluboké asi půl centimetru. Každé prso mírně osol a opepři čerstvým drceným pepřem.
Do mísy přidej mouku a prsa v ní důkladně obal, mouku vmačkej také do mřížky a při vyjmutí prsa mírně oklepej. Na pánvi rozehřej 3 lžíce másla a začni smažit prsa dohněda po obou stranách.
Když jsou prsa na povrchu krásně osmaženě hnědá, sniž ohřev na střední výkon a přidej lžíci másla, které rozpusť v prostoru mezi kusy masa. Přidej drcený česnek, sójovou omáčku, med a ocet a vše dobře mezi masem i okolo něj promíchej.
Během pozvolného vaření po dobu asi 10 minut občas omáčkou masa polej, masa už ale neobracej a nech je mřížkou nahoru. Při podávání můžeš ještě dozdobit hřbet jemně nasekanou petrželkou. Smažená kuřecí prsa jsou vynikající s mnoha salátky a bramborovými přílohami níže.